Ekteparet Mostafa Moustaide og Araceli Moustaide driver den meksikanske restauranten Delicia, som åpnet i slutten av oktober i de gamle lokalene til Bonjour ved togstasjonen. Foto: Kristian Hole

Ny restaurant gir Papito og Amigos meksikansk konkurranse

I oktober fikk Amigos og Papito meksikansk konkurranse fra Delicia på Jernbanestasjonen. - Det er plass til oss alle tre, mener innehaveren.

I halvannet år drev ekteparet Mostafa Moustaide fra Morokko og Martha Araceli Moustaide fra Mexico restauranten Bonjour i Kristiansand. Restauranten serverte flere typer mat fra verdens hjørner, og hadde ikke en konkret matprofil. 21. oktober byttet ekteparet ut den brede matmenyen og Bonjour-navnet med en spisset meksikansk profil. da under navnet Delicia.

Foreløpig ser det ut som ekteparet gjorde et rett valg da de valgte å følge drømmen om meksikansk restaurant.

– Det kommer 30 prosent flere kunder nå enn da vi drev Bonjour. Og de fleste er mellom 25 til 55 år gamle. Det er både drop-in kunder fra togstasjonen, og folk som tar turen fra Markens gate og sentrum. Vi merker at vi har mistet noen av kundene som likte Bonjour sitt konsept, men alt i alt har vi fått flere nye kunder inn enn vi har mistet, sier leder ved restauranten, Mostafa Moustaide.

Meksikansk mat i vinden

I tillegg til tacoretter, tilbyr Delicia flere andre retter fra Mexico. På bildet er det Delicias fisketaco. Foto: Kristian Hole

I tillegg til tacoretter, tilbyr Delicia flere andre retter fra Mexico. På bildet er det Delicias fisketaco. Foto: Kristian Hole

Men i tillegg til Delicia, er også Papito i Dronningens gate og Amigo på Fiskebrygga populære restauranter som serverer meksikansk mat i Kvadraturen. Men ekteparet ser ikke på den økende trenden for meksikansk mat i Kristiansand som en trussel.

– Det er plass til oss alle tre. Mexico er et veldig stort land, med mange type tradisjoner og matretter. Papito for eksempel spesialiserer seg kun på taco, mens vi tilbyr også andre retter som for eksempel Quesedilla, Sopa Azteca, og retter med den den tradisjonelle kakaobaserte sausen Mole poblano, som består av 50 ingredienser. Vårt konsept er at vi skal få kunden til å føle seg hjemme i Mexico, sier Araceli, som står som daglig leder.

Og selve maten, det er det den meksikanske kjøkkensjefen Christian Garcia Lopez som står for.

Christian Garcia Lopez er kjøkkensjef på Delicia. Her disker meksikaneren opp en av sine tacovarianter. Foto: Kristian Hole

Christian Garcia Lopez er kjøkkensjef på Delicia. Her disker meksikaneren opp en av sine tacovarianter. Foto: Kristian Hole

Flere tjenester

Men for å sikre driften fremover tilbyr Delicia også catering-tjenester , takeaway, julebord og spesialoppdrag, i tillegg til en liten kioskdrift ved kassen som tilbyr brus og snacks.

Ekteparet Moustaide sier at drop-in kunder fra togene er en viktig del av kundestrømmen. Foto: Kristian Hole

Ekteparet Moustaide sier at drop-in kunder fra togene er en viktig del av kundestrømmen. Foto: Kristian Hole

– Det er flere som gjerne vil ha litt takeaway-mat og kanskje noe snacks på togturen. Derfor tilbyr vi kundene også litt kioskvarer siden vi ligger rett ved togstasjonen, opplyser Mostafa.

Barsjef Morten Anundsen (t.v.), daglig leder i Mat & Uteliv, Roger Sande og avdelingsleder Hans Gordon Frederiksen. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Barsjef Morten Anundsen (t.v.), daglig leder i Mat & Uteliv, Roger Sande og avdelingsleder Hans Gordon Frederiksen. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Frykter ikke konkurransen

Avdelingsleder ved Papito, Hans Gordon Frederiksen, har ikke merket en nedgang i kundestrømmen etter at Delicia åpnet dørene i november.

– Dette har vi ikke merket på noen måte. Vi har hatt fulle hus fra torsdag til lørdag denne uken, sier Frederiksen til KRSby.

Han legger til at han synes det er positivt at meksikansk mat er i vinden i Kristiansand.

– At Delicia også har åpnet er positivt. Det gagner oss alle at meksikansk mat er populært i byen. Det er bra for byens mattilbud og utviklingen videre. Papito, Delicia og Amigos har hver sin spesialisering, og vi fokuserer 100 prosent på taco.

Fast kundebase

Amigos holder til ved Fiskebrygga. Foto: Arkiv

Amigos holder til ved Fiskebrygga. Foto: Arkiv

Restaurantsjef ved Amigos, Safa Maty, sier til KRSby at de heller ikke har merket en endring i kundestrømmen siden Delicia åpnet dørene i oktober.

– Vi har ikke merket den store konkurransen mot hverken Papito eller Delicia. Hver av oss fokuserer på et helt annen tema, og vi er nok en litt mer familievennlig restaurant som har vært her i 26 år, og dermed etablert en fast kundebase som har støttet oss gjennom årene, sier Maty.