Sprayboks har laget et svært veggmaleri.

Lite minner om traust fredagstaco hos Papito Taco & Tequila

KRSby har smakt på maten hos restauranten som overtok Jaxx & Leewy-lokalene.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Dette spiste Sulten:

  • Nachos med guacamole og salsa. Pris: 99.-
  • Combo-tallerken med restaurantens tre taco-favoritter: Pollo (revet kylling og spisskål, toppet med chorizokremost og sprø chorizo), Cochinita pibil (langtidsbraisert svineskulder med guacamole, syltet rødløk og frisk vårløk) og Barbacoa (langtidsbraisert okse med rømme og frisk koriander). Pris: 179.-
  • Carne asada (tynne skiver av grillet ytrefilet, chipotlemajo, spisskål, mole og frisk koriander). Pris: 108.-
  • Al pastor con pollo (taco med krydret kylling med syltet jalapeno, grillet ananassalsa og sprøstekt kyllingskinn). Pris: 102.-

Droppet pølsene, beholder tacoen

Papito åpnet i begynnelsen av september i de gamle lokalene til Jaxx & Leewy i Dronningens gate. Mens forgjengeren satset på både taco og pølser, har Papito rendyrket street-tacoen. Resultatet er smakfullt. Lokalet har fått en helt ny Mexico-inspirert look, med masse farger og kul grafittidekor på veggene. Her kan du lett tilbringe hele kvelden sammen med vennegjengen.

På menyen finner du en liste over de ulike tacoene restauranten tilbyr. Du kan plukke den tacolefsa du vil ha, eller bestille en combo-tallerken. Plukker du selv, får du to av samme type taco per bestilling. Combo-tallerkenen består av restaurantens tre favoritt-tacos, og serveres med en liten bolle krydret ris.

Sultens utsendte var skrubbsultne da vi kom inn døra, og bestilte nachos til forrett, en combo-tallerken pluss en Carne asada og en Al pastor con pollo. Vi ville jo tross alt smake på utvalget.

Her finner du flere restaurantanmeldelser!

nachos

Dessverre måtte vi vente litt vel lenge (et drøyt kvarter) på nachosen. Når du er sulten virker de 15 minuttene veldig lange, og man lurer på hvor langt id det egentlig tar å varme litt nachos.

Men det ble raskt glemt da forretten kom på bordet. Nachosen minner lite om de tynne oversalta greiene du kjøper i butikken. Passe tykk, sprø og velsmakende! Guacamolen smeltet nesten på tunga. Salsaen var også god, men den skilte seg heller ikke nevneverdig ut.

taco

Herlig combo

Hovedrettene fikk vannet til å renne i munnen da de kom på bordet, og ser like delikate ut som de, hver og en er en liten smaksopplevelse.

Combo-tallerkenen er uten tvil et godt tilbud. Det er den milde Cochinita pibil, den noe mer smakfulle Barbacoa, og den sterke Pollo, som er toppet med jalapeño.

ris

Flotte smaksopplevelser

Den krydrede risen som serveres ved siden av både smaker og metter godt.

Hver tacorett er en liten smaksopplevelse, og som gjest føler man at man får mye for pengene. Denne kan man bestille igjen og igjen.

Vi bestilte to ekstra tacos for å smake på mer (joda, vi tok forresten enda et besøk til Dronningens gate for å smake mye mer). Både Carne asada og Al pastor con pollo er like smalfulle som rettene på combo-tallerkenen. Korianderen på Carne asada ga mye smak, men harmonerte fint med de andre smakene. Kyllingen i Al pastor con pollo var myk og rund, mens jalapenosen sørget for at det brenner akkurat passe. Nam!

LES MER OM PAPITO: – Det går i taco og tequila

papito-5

Oppmerksomme servitører

Sørvisen på Papito er upåklagelig. Servitørene var oppmerksom på gjestene, og kom bort flere ganger for å forsikre seg om at alt var som det skulle. Her følte vi oss både velkomne og ivaretatt. Stjerne i boka der altså.

Helhetsinntrykket av Papito er meget bra. Lokalet er både tøft, muntert og trivelig, og betjeningen er serviceinnstilte.

Det er vanskelig å la være å sammenligne med forgjengeren Jaxx & Leewy. Maten var god, men de ulike rettene bar preg av mange av de samme syltede grønnsakene. Den fella har ikke Papito gått i. Her fremstår hver rett som særegen, og det skal kjøkkenet ha skryt for.

Nesten helt perfekt

Det eneste vi har å utsette på besøket er at nachosen kom noe sent. Men det ble raskt tilgitt da resten av den gode maten kom på bordet.

Underveis diskuterte Sulten om den mildeste retten i combo-menyen blir for mild for dem som liker sterk mat, mens den sterkeste retten blir for sterk for dem som ikke er glad i sterkt krydret mat. Uansett: Går du på meksikansk restaurant forventer du ikke å få samme mildhetsgrad som kjøttkaker i brun saus.

Dette kan raskt bli en ny favoritt i byen, ikke bare takket være maten, men også på grunn av et bra barkart. Sekseren er ekstremt nær, men vi ender på terningskast 5.