Restaurant Østen ligger i Markens gate, like ved Henrik Wergelands gate.

– Porsjonene er rikelige, men det hjelper lite når maten er salt og klissete

Uinspirert mat som ikke smaker annet enn salt, var dommen da KRSby testet Restaurant Østen for halvannet år siden. Ståa har ikke blitt bedre.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Dette spiste Sulten:

  • Kylling Gong Bao. Pris: 100,-
  • Biff i spicy bønnesaus. Pris: 100,-

Da Sulten besøkte Restaurant Østen i fjor endte terningen på en toer. Konklusjonen: Uinspirert mat som ikke smaker annet enn salt. Siden den gang har KRSby blitt varslet om at menyen er oppdatert, og at maten smaker bedre. Dessuten reklamerer restauranten midt i Markens for billig lunsj.

Men har maten blitt bedre siden sist? Svaret er nei. Og det er like knotete å finne å fram.

Lite minner om traust fredagstaco hos Papito Taco & Tequila

Knotete inngang

Et stort skilt som reklamerer for lunsj, viser hvor du skal gå inn til Restaurant Østen fra Markens gate. Du kommer inn i en anonym gang, hvor flere kontorer deler inngang. På et skilt står det at du må opp i 2. etasje for å komme til restauranten. Når du kommer dit, finner man et ganske gjestetomt lokale, fylt med tunge kinesiskinspirerte tremøbler og dekorasjoner som skygger for utsikten til Markens.

Sultens utsendte fikk raskt en meny, og spurte hva servitøren kunne anbefale. Biff i spicy bønnesaus, var det klare svaret. Vi ville også gjerne prøve kylling Gong Bao, selv om servitøren insisterte på at biffretten var best. Vi skulle hørt på henne.

Rettene så vel, tja, greie ut da de kom på bordet, med en stor klatt ris på tallerkenen, og saus og kjøtt ved siden av.

Sulten tester Sakura kinarestaurant i Sørlandsparken

kylling

«Den smakte rart, den også»

Hmmm, den kyllingen smakte litt rart, tenkte Sulten etter å ha smakt på Kylling Gong Bao, og prøvde enda en bit. Nei, den smakte rart, den også. Den tredje biten også. Så kom den søte, kvalme og ganske så ubestemmelige ettersmaken som gjorde at resten av kyllingen lå urørt på tallerkenen.

Sausen var altfor salt og klissete. Gulrøttene var vasne, og kan neppe være ferske. De øvrige grønnsakene var i det minste sprø, men druknet i det salte klisset.

Dette var alt i alt triste greier. Det er et svært dårlig tegn når risen er det beste på tallerkenen.

KRSby tester Jordbærpikene

biff

Skuffende anbefaling

Biff i spicy bønnesaus var heldigvis noe bedre. Biffstrimlene hadde i det minste ikke den ekle ettersmaken kyllingen hadde. Men til å være en anbefaling, er dette ganske skuffende.

Også denne sausen var for salt og klissete. Særlig spicy var den ikke heller. Grønnsaksblandingen er den samme som i Kylling Gong Bao, med triste gulrøtter og noe friskere løk, paprika og squash.

KRSby tester Egon i Markens

Konklusjon

Sulten har ikke inntrykk av at ståa har bedret seg på Restaurant Østen siden forrige besøk. Porsjonene er rikelige, men det hjelper lite når maten er salt og klissete. Sultens utsendte følte seg faktisk litt kvalme etter denne lunsjen. Det verste var kyllingen. Dette er å bedrive hærverk på en nydelig rett, som attpåtil er den første retten på menyen. Den burde rett og slett fjernes.

Det eneste som trekker opp ved dette besøket er en hyggelig og rask betjening. Men når maten er såpass dårlig er ikke det i nærheten av å redde terningkastet.

PS: På grunn av lavt terningkast har to uavhengige sett testere vurdert Restaurant Østen. De konkluderte likt: Terningkast 2.