Tollboden Burger Bordello får terningkast fem av vår restaurantanmelder Sulten. Arkivfoto: Vegard Nekstad.

Her får du rimelig og god mat i Kristiansand

Lyst til å unne deg et digg måltid for en billig penge? Sjekk ut fem tips fra vår restaurantanmelder!

I løpet av de siste årene har det dukket opp flere spennende spisesteder i Kristiansand, med mat fra alle verdens hjørner. Men noen sluttsummer er snillere mot lommeboka enn andre. Vi har derfor plukket ut fem restauranttips fra vår anmelder Sulten, hvor man kan bli mett for en billig penge.

LES OGSÅ: Slik anmelder Sulten

Saigon Nam Nam

Saigon Nam Nam. Foto: Sulten

Saigon Nam Nam. Foto: Sulten

Hvor: Vestre Strandgate 22

Matprofil: Vietnamesisk

Prisnivå: Lunsjretter fra 69,- til 99,- og hovedretter fra 119,- til 129,-

Terningkast: 5

Sulten besøkte Saigon Nam Nam i sommer, og konkluderte med at restauranten først og fremst er et bra og billig lunsjsted. Stedet spesialiserer seg på baguetter, nudelretter og vårruller fra Vietnam.

– Saigon Nam Nam byr på en autentisk smak av Vietnam, og bør absolutt inn på take away-lista di! Det er kanskje ikke det beste stedet for en lang, romantisk middag, men til en kjapp lunsj eller middag er det perfekt. Det er solide lunsjporsjoner, men dersom du er middagssulten kan det nok være lurt å supplere med noen vårruller, skriver Sulten i anmeldelsen.

Papito Taco & Tequila

Papito sine vegger er dekorert av Sprayboks. Foto: Sulten

Papito sine vegger er dekorert av Sprayboks. Foto: Sulten

Hvor: Dronningens gate 3

Matprofil: Meksikansk taco

Prisnivå: Tacomenyer fra 89,- til 116,-. Comboretter til 179,-.

Terningkast: 5

Nyåpnede Papito har rendyrket taco- og tequila-konseptet fra Mexico. Matopplevelsen falt i smak hos Sulten, som flørtet med å gi stedet terningkast seks under sitt besøk.

– Hovedrettene fikk vannet til å renne i munnen da de kom på bordet, og ser like delikate ut som de, hver og en er en liten smaksopplevelse. (…) Dette kan raskt bli en ny favoritt i byen, ikke bare takket være maten, men også på grunn av et bra barkart. Sekseren er ekstremt nær, men vi ender på terningkast 5, skriver Sulten i anmeldelsen.

Tollboden Burger Bordello

Tollboden Burger Bordello.

Tollboden Burger Bordello.

Hvor: Tollbodgata 7

Matprofil: Amerikanske burgere

Prisnivå: Burgere fra 119,- til 179,-. Sideretter fra 39,- til 69,-.

Terningkast: 5

Tollboden Burger Bordello har tidligere fått nasjonal oppmerksomhet, etter at VG-siden Godt.no inkluderte stedet i en kåring.  Burgerne falt også i smak hos Sulten, som også trakk fram siderettene som noen av byens beste.

– Tollboden Burger Bordello er en gjennomført burgerrestaurant som har mye positivt ved seg, og totalsummen på regningen var slett ikke avskrekkende med tanke på mengdene vi fikk servert.

Bønder i Byen

Bønder i Byen. Foto: Sulten

Bønder i Byen. Foto: Sulten

Hvor: Rådhusgata 16

Matprofil: Kortreist, norsk tradisjonsmat.

Prisnivå: Lunsjretter fra 85,- til 95,-. Hovedrettene koster rundt 295,-.

Terningkast: 5

Til tross for at ombyggingen på Torvet har skremt vekk flere restaurantgjester fra området, er det ofte fullt på Bønder i Byen, som spesialiserer seg på norsk tradisjonsmat med lokale råvarer. I tillegg til hovedrettene, som ikke er fullt så billige, tilbyr stedet også store lunsjporsjoner med blant annet bondesuppe og ulike «beder» til under hundrelappen.

– Bønder i byen er uansett et meget velkomment og ønsket tilskudd til byens restaurantflora. Det er så mye internasjonal kokekunst at det til tider kan føles eksotisk med norsk mat. Ja til tradisjonelle og kortreiste retter servert på nye måter, oppsummerte Sulten.

HT Sushi

HT Sushi

HT Sushi. Foto: Sulten

Hvor: Kirkegata 8

Matprofil: Sushi

Prisnivå: Sushimenyer fra 79,- til 249,-

Terningkast: 5.

Tidligere har KRSby testet samtlige sushirestauranter i byen. Sulten kom fram til at HT sushi står igjen som en av de beste når det kommer til takeaway. Lokalet i seg selv er ikke stort, men tilbyer noen sitteplasser.

– Både maki og nigiribitene smakte veldig godt. (..) Menyen er ryddig, og i tillegg til standardmenyene, kan man få flere spennende sushiretter med fritert scampi, krabbe, ål og kylling, oppsummerte Sulten i anmeldelsen.

LES OGSÅ : Dette er de 10 beste restaurantene i Kristiansand