Stephanie Perry (t.v.) og Marthe Gusterud spiste salat med kylling på Bønder I Byen.

Spis for 100: – Et skikkelig godt initiativ

Spis for 100 er godt i gang, og flere av byens restauranter melder om økt pågang i forhold til fjoråret.

– Det er dobbelt så travelt som på samme tid i fjor. Nå har vi laget 1600 burgere de to første dagene, og regner med å servere rundt 1000 til onsdag, sier kokk Maria Gabriella, som er kokk hos Hos Naboen i Markens.

Hun og mannen Christian Palade serverer gjestene viltburger fra Hovden med pommes frites og dip, en rett de kommer til å lage mange av denne uka.

– Vi forventer at det kommer flere gjester i helga enn i uka, og allerede nå er det veldig travelt. Det kommer gjerne større grupper som skal spise samtidig, og bordene fylles raskt opp, sier Maria.

Det er travle dager for Christian Palade (t.v.), Tarek Taha og Maria Gabriella.

Mer enn bare tilbudsretten

Litt lengre ned i Markens ligger Le Monde Tapas, hvor Beate Olsen og Maria Ljosland hadde tatt turen innom.

– Vi bestemte oss for å gå her da vi så gjennom menyen til Spis for 100. Det er første gang denne uka at vi prøver tilbudet, sier Beate.

– Det blir jo litt ekstra i tillegg til retten som koster 100 kroner, som drikke og litt ekstra mat, sier Maria.

Beate Olsen (t.v.) og Maria Ljosland spiste tapas på Le Monde Tapas.

Inne på Jordbærpikene møter vi Pernille Bjørdal og Aleksander Sundby seg med spareribs og bakt potet.

– Jeg synes denne uka er helt topp. Jeg har fått prøvd mange nye steder, og har vært ute og spist både mandag og tirsdag, sier Pernille.

– Jeg har vært ute og spist en del, og fått prøvd en del nytt, slik som sushi, sier Aleksander.

– Tror dere snøværet gjør at folk velger å holde seg hjemme?

– Jeg hadde nok gått like mye om det var fint vær også. Dette er en uke å se frem til, sier Pernille.

Pernille Bjørdal og Aleksander Sundby tar tilbudsuka godt i bruk.

– Over alle forventninger

Hos Le Monde i Kirkegata serveres det tapas for en hundrelapp hele uka, og eier og kjøkkensjef Ali Moudaib har gode dager på kjøkkenet.

– Det har gått over alle forventninger. I forhold til fjoråret har vi mer enn doblet besøket på mandag, og folk kommer innom selv om været er slik det er.

De har bemannet ekstra for å kunne ta seg av alle kundene.

Kjøkkensjef og eier Ali Moudaib på Le Monde i Kirkegata er storfornøyd med besøket så langt.

– Vi har ekstra kokker, servitører og oppvaskpersonell. Vi koser oss, det er bare gøy å kunne levere god mat til folk. En god del prøver oss for første gang, og vi pleier å se en økning i besøket uka etter Spis for 100 på rundt 35 prosent, sier Moudaib.

Han skal selv ta seg tid til å sjekke ut de andre restaurantenes tilbudsretter.

– Så fort jeg får sjansen så vil jeg ut og spise selv, sier han.

Stephanie Perry (t.v.) og Marthe Gusterud spiste salat med kylling på Bønder I Byen.

– Godt initiativ

Rett over gata for Le Monde ligger Bønder i Byen, hvor Stephanie Perry og Marthe Gusterud tok seg en lunsj.

– Tilbudsuka er et skikkelig godt initiativ, og det er nok godt for restaurantene å få inn mange gjester. Vi velger litt spontant hvor vi går for å spise, sier Stephanie.

– Jeg har aldri vært på Bønder I Byen før nå, så tilbudet trekker jo folk. Men jeg tror også at mange vil gå og spise der de pleier, sier Marthe.

– Betaler dere for noe ekstra i tillegg til tilbudsretten?

– Nei, men jeg gir gjerne litt ekstra i tips, sier Stephanie.