Her poserer besteforeldrene til Siren med plakaten av henne og Bodil-Erna. Foto: Privat

Siren (21) og katten Bodil-Erna har fått over en halv million likes

Flekkerøy-jenta Siren Axelsen hadde neppe trodd at julegaven til besteforeldrene skulle få så stor oppmerksomhet.

– Jeg satt hjemme i leiligheten min og tenkte at jeg måtte komme på noe litt morsomt å gi til mormor. Hun er verken glad i katter, eller fan av håret mitt som er blått. Derfor hadde jeg en photoshoot med hun jeg bor med i stua, som ble til en 1,5 meter lang plakat med bilde av meg og katten på, forteller Siren til KRSby.

For 400 kroner var gaven i boks, og det var bare å vente på den store kvelden. Det var NRK som først omtalte saken.

– De rullet og rullet

Da julefreden hadde senket seg over Flekkerøy, fikk besteforeldrene fra Spydeberg seg en stor overraskelse da de pakket opp den «hjemmelagde» gaven. Den var aller sist i rekken av pakkene som lå under treet.

– De rullet og rullet, for å få fram plakaten. Det tok aldri slutt siden den var så lang. Mormor ble egentlig bare litt stille, så jeg tror ikke hun synes det var så morsomt, men hun spilte med og lo en del likevel. Broren min sa at det var det dummeste han noen gang har sett, og min søster sa det var typisk meg, ler Siren.

Siren lastet senere opp bildet på nettstedet 9gag, med tittelen «I gave my grandparents a poster of me and my cat.», og kommentaren «My grandmother HATE cats and my blue hair :))))». Der har det fått over 25.000 poeng.

Slik ser plakat-motivet ut. Foto: Siren Axelsen

– All PR er PR

Innlegget ble senere delt på 9gag sin instagram-konto, og har fått over en halv million likes. Hvilket Siren er fornøyd med at er flere enn søsteren Silje Axelsen, som vi har skrevet om tidligere, har fått noen gang.

– Jeg våknet til 23 meldinger av venninna mi dagen etter, med screenshots, også har jeg fått rundt 50 nye venneforespørsler av bekjente jeg aldri har snakka med. Det er litt teit at jeg har fått så mye oppmerksomhet for det, men jeg velger å sitere Tore Sagen: All PR er PR. Jeg sier ikke nei til det. Også er det litt digg at så mange mennesker synes det er gøy, særlig når broren min synes jeg er teit, sier hun.

LES MER: Silje Axelsen: – Jeg har ikke tellinga på hvor mange chokers jeg har

They look pretty happy. Follow @9gag @9gagmobile #9gag #christmas (credit: 9gagger litenundulat)

A photo posted by 9GAG (@9gag) on

Katten Bodil-Erna, eller Bodil-Erna-Stjerna som hun heretter kalles – grunnet stjernestatusen, har et navn som er inspirert av selveste statsministeren. Siren fikk henne da hun flyttet til Oslo i 2015.

– Jeg har vokst opp med katter, og synes det var ensomt uten. Alle mine tidligere katter har hatt originale og rare navn, og jeg synes det er mye gøyere med menneskenavn. Da jeg så henne, tenkte jeg i syv sekunder før hun fikk navnet sitt, forklarer Siren om det noe utradisjonelle navnevalget.

Siren har hatt Bodil-Erna siden september 2015 – en måned etter at hun selv flyttet til Oslo. Foto: Privat

– Må nesten lage plakater til alle sammen

Ifølge NRK har Sirens besteforeldre tatt med seg plakaten hjem til boligen deres som er i Spydeberg, selv om det er noe usikkert hvor den skal henges opp. På spørsmål om hva bestemor Odrun Wiersholm synes om plakaten, svarer hun:

– Siren er nydelig, men jeg er redd for katter, skriver NRK.

Derfor bør bestemor kanskje være noe bekymret for neste år. Da har Siren nye store planer.

– Planen er egentlig å lage plakat av at de holder plakaten, og kjøre «plakatception» hvert år, til de kan tapetsere hele huset med bildene. Nå må jeg nesten lage plakater til alle, alltid, avslutter Siren.