Det kan bli færre ølbokser solgt i Rema-butikkene fremover. Foto: Roald Ankersen.

CB kan forsvinne fra Rema-butikker

Er ikke "bestevenn" med dagligvaregiganten.

– På Sørlandet får vi bare selge en type CB øl, og det kun i Vest-Agder, mens vi i dag selger alle typer CB-øl i både Aust- og Vest-Agder, sier Hansa-direktør Lars Midgaard, til VG.

Frykter oppsigelser

Søndag ble det klart at Tromsø-bryggeriet Mack frykter oppsigelser etter at det ble klart at distribusjonen deres er planlagt redusert i Rema-butikkene. Vinneren er Reitans nye «bestevenn», danske Carlsberg.

Hansa Borg, som eier CB, er blant taperne når Rema nå jakter etter bestevenner.

– De best selgende variantene vil være tilgjengelige i lokalmarkedene – Hansa i Hordaland, CB på Sørlandet og Borg i Østfold. At Hansa Borg ønsker å ha en større andel produkter inne er forståelig, men vi beholder de aller viktigste produktene. Vi opplever å være enige om avtalen, sier Lars Kristian Lindberg, administrerende direktør for innkjøp i Rema 1000, til VG.

Storm i sosiale medier

Innenfor en rekke ulike produktkategorier jakter Rema bestevenner. Før helga ble det massivt opprør i sosiale medier da det ble klart at Coca Cola-produktene kunne forsvinne fra butikkhyllene.

P3-programleder Niklas Baarli var blant dem som tente et lys for sin gamle venn. Han konkluderte slik, og startet samtidig en storm i sosiale medier mot Rema 1000: Dere har bestemt dere for at min andre bestevenn ikke er god nok for dere lenger. Dere har blitt mer glad i en annen.

Fakkeltog for Urge!https://www.facebook.com/events/379785275715489/?ti=iclKjære Rema! Vi har vært bestevenner i 27 å…

Posted by Niklas Baarli on Friday, 6 January 2017

Rema svarte…

…før Coop meldte seg som ny bestevenn:

Saken oppdateres.