Julie Bergan i musikkvideoen "All Hours". Foto: YouTube

Norges hotteste artister oppsummerer musikkåret: – Et ekstremt år!

Hvordan har artistene selv opplevd musikkåret? Og hvilke artister bør man følge med på i 2017? Det har KRSby svaret på!

KRSby har tatt en prat med noen utvalgte artister som har dominert landets hitlister, og ikke minst fått skryt på P3-gull. Slik er deres dom over musikkåret 2016:

Morgan Sulele: – Minnerikt år

Morgan Sulele kan se tilbake på et solid år når det kommer til hits. Foto: NTB scanpix

Morgan Sulele sier til KRSby at 2016 har vært hans travleste år noensinne, med nesten 100 spillejobber.

– Det har vært et langt og minnerikt år, med nærmere 100 spillejobber, de fleste av dem i sommer. I tillegg har året mitt bestått av å lage mange nye låter, både som artist og låtskriver. Det har vært et utfordrende år, i forhold til å følge opp det fantastiske året jeg hadde i fjor, men det har vært en veldig morsom utfordring.

Og høydepunkter har det vært mange av for bærumsgutten. Men det er spesielt noen han vil trekke fram.

– Personlige høydepunkter må være release av låten «Lakenet». Det var også veldig gøy å kunne være med på å skrive «Sangen du hater» med Katastrofe, som toppet VG-lista. Av spillejobber var Lustrabalder i Sogndal et høydepunkt!

Og det er en skiensrapper som Sulele anbefaler KRSby-leserne å følge ekstra godt med på i 2017.

Elly Ekko! Ekstremt talentfull og sjarmerende kar. Watch out!

LES OGSÅ: SOFA har funnet seg ny dame, og er klare for bryllup

Julie Bergan: – Beste året i mitt liv

Julie Bergan beskriver 2016 som det beste året i hennes liv. Foto: NTB scanpix

Julie Bergan har virkelig tatt Musikk-Norge med storm i 2016, spesielt etter at hitten «Arigato» tok henne til nye høyder i strømmeverdenen, med over 50 millioner avspillinger på Spotify. Selv oppsummerer hun året på denne måten:

 – Det beste året i mitt liv. Et år hvor jeg har nådd mange av målene som jeg satte meg. Jeg har hatt de største opplevelsene jeg har hatt i mitt liv. Jeg er helt sinnssykt fornøyd. Jeg er veldig spent på hvordan 2017 kommer til å bli, sier Bergan til NRK.

Telemarksjenta trekker fram sin roommate Astrid S som en av de mest lovende artistene for det kommende året.

– Astrid S! Men det er fordi jeg ser hvor hardt hun jobber. Alt hun får til – det er så fortjent, sier hun videre.

LES OGSÅ: Inviterer til komper og cava: – Vi ønsker å vise framtidas muligheter i Kristiansand

Freddy Kalas: – Vanvittige konsertopplevelser

Freddy Kalas i kjent stil. Foto: NTB scanpix

Festglade Freddy Kalas, for øvrig Kick-aktuell i romjula, har underholdt Norge siden «Pinne for landet» ble en drikkehit i 2014. Men i 2016 tok han karrieren til nye høyder, med god drahjelp av låten «Jovial«.

– 2016 har vært et år fylt med helt vanvittige konsertopplevelser i både Norge, Sverige og Finland. I forhold til tilbakemeldinger på release av musikk har responsen vært enorm fra fansen og det er jeg evig takknemlig for. 2016 har vært et oppløftende år i min karriere som musiker, sier Kalas til KRSby.

Og av høydepunkter trekker han blant annet fram en konsert på hjemmebane, altså i Drammen.

– Det største høydepunktet må nesten være da jeg spilte på Rockoff Festival på Åland i Finland. Høyere allsangnivå har jeg aldri opplevd. Jeg føler jeg også må ta med familiekonserten på Union Scenen nå i desember også.

Konserten var utsolgt før dørene ble åpnet og jeg storkoste meg på hjemmebane. Ingenting er bedre enn fulle hus med masse konfetti og kule effekter!

Men hvilke norske, artister bør man følge med på i 2017? Det har Kalas svaret på.

– Jeg har virkelig sansen for Seeb og er helt sikker på at vi kommer til å høre mye fra framover. “ I Took A Pill In Ibiza”-remiksen har gått varmt hos meg siden de ga den ut.

LES OGSÅ: Thea (20) er på sykehus i Hellas i jula: – Når han gråter av smerte roper han på mamma, pappa og meg

Matoma: – Et ekstremt år

Tom Stræte Lagergren, bedre kjent som Matoma, var svært fornøyd med årets Palmesus-publikum. Foto: Kristian Hole

Flisagutten Matoma, som rocket Palmesus i sommer, kan se tilbake på et år som inkluderer millioner av streams og ikke minst en solid USA-turne.

 – 2016 har vært et helt ekstremt år. Vi har reist rundt i hele verden og spilt på noen av verdens største festivaler samt hatt en fantastisk høst-turne over hele USA. Pluss at jeg nå er ranket som den 53. mest hørte artist på Spotify med nesten 12 millioner «monthly listenes» kan jeg ikke si noe annet enn at 2016 har vært et helt fantastisk år for meg og teamet mitt. 

Men hvor skapte han de beste minnene? På Coachella i California!

– Å spille for 25.000 mennesker på Coachella, og ta med meg Ja Rule, Akon, Sean Paul og mange andre var vel høydepunktet i 2016, men jeg må også nevne at jeg nå har spilt to ganger på kanskje verdens beste klubb, Hakkasan i Las Vegas. Det er jeg veldig takknemlig for.

Og når det kommer til artister man bør følge med på i 2017 trekker Matoma fram en kristiansander.

– Norsk musikk er veldig på hogde fortida og det finnes mange talenter i Norsk musikk. Jeg følger litt ekstra med på Norske produsenter. Hvis jeg skulle nevne to som jeg synes lager kule saker vil det kanskje være HenryLand og en kristiansander som Stian har vist meg litt av: Skavem.

Var det for få damer med i denne saken? KRSby har dessverre ikke lyktes å få kommentarer fra Astrid S, Dagny eller Aurora.

LES OGSÅ: I januar er Sherlock tilbake. Denne gang først på Netflix