GRØNT: Dette er den hotteste fargen i 2017. Her fra SS17-kolleksjonen til Michael Kors under moteuken i New York i september. Av: REUTERS/Andrew Kelly

Her er trendene du kan sikre deg på januar-salget

Det er mulig å gjøre store trend-kupp i januar.

Januar-salget gir rom for gode kupp, både på nye og gamle trender. Når «gamle» skal ut, havner mye snadder på salg.

Det er lett å la seg rive med av de røde lappene som forteller deg hvor mye penger du sparer, selv om du rent faktisk bare bruker penger. Vi har noen gode tips til deg!

Ikke gå berserk og bruk masse penger på ting du ikke trenger.

Klær på kroppen må vi jo alle ha, og da er januarsalget en finfin mulighet til å skaffe seg alt fra tidløse klassikere til trendplagg som blir med oss langt inn i 2017.

Sistnevnte finnes det mange av i år, så ikke pakk bort 2016-garderoben helt ennå.

Dette bør du holde øynene oppe for på salget:

ÅRETS FARGE: Knall grønt er hot hot hot i 2017. Her fra visningen til Etro under NYFW i september. FOTO: NTB Scanpix/Max Rossi

Knall grønn

Kiwi-ansatte har nok aldri vært så trendy som de blir i år.

Ifølge den prestisjetunge fargekåringen til Pantone, er det nemlig knall, lysende grønt som er den hotteste fargen i 2017.

«Årets farge» har fått navnet greenery.

I året som gikk var det rosatonen Rose Quartz og babyblå Serenity som delte førsteplassen i farge-kåringen, til info.

Det kan derfor være lurt å lete etter knall grønne plagg – og andre grønntoner – på salget i januar. Kanskje kan du gjøre noen ordentlige trendkupp før trenden i det hele tatt har fått kommet skikkelig i gang?

Sporty

De sporty tendensene som vi allerede har sett mye til både i 2015 og i året som gikk, blir også med oss inn i 2017.

Hold utkikk etter plagg med sporty undertoner, som basic t-skjorter, glidelåser, striper, vide bukser, asymmetri og lave sko.

SPOTRY CHICK: Fra Diors SS17-visning under moteuka i Paris. FOTO: NTB Scanpix/Gonzalo Fuentes

DIOR: Fra Diors SS17-visning under moteuka i Paris. FOTO: NTB Scanpix/Francois Mori

Vide bukser

Jo videre buksebeina er, desto bedre. De vide buksene var hot gjennom hele 2016, og lite tyder på at du trenger å pakke dem bort.

Gå gjerne for en variant i ull eller annet godt kvalitetsstoff for å kunne bruke nå i vinter. Men du kan også se etter lettere stoffer til vår- og sommerbruk.

Både de korte (culott) og lange variantene av vide bukser er med videre:

CULOTT: De korte vide buksene kan brukes sammen med strømpebukse nå i vinter, og med bare legger når sommeren kommer. Her fra Vadim Merlis’ visning under moteuken i Moskva. FOTO: NTB Scanpix/Pavel Golovkin

KOMFORT: Stramme bukser i januar er sjelden digg etter en herlig juletid – desto kjekkere at vide bukser er det hotteste nå. Fra visningen til Experimento Nohda under moteuken i Brasil. FOTO: NTB Scanpix/Paulo Whitaker

Rosa

Rosa var riktig nok fjorårets «årets farge», men det betyr ikke at vi ikke skal se mer av den i året som kommer. Mye mer!

Den feminine fargen blir med inn i årets motebildet (særlig til våren), og kan styles opp og ned i mente. Kjør gjerne på med rosa fra topp til tå, eller ton det hele litt ned ved å blande inn litt hvitt eller svart i antrekket.

ROSAOVERDOSE: Motehuset Valentino kjører på med rosa fra topp til tå i deres SS17-kolleksjon. Her fra visningen under moteuka i Paris. FOTO: NTB Scanpix/Charles Platiau

Rysjer

Enda en trend som henger seg godt fast på trend-kartet, og i år blir den mer populær enn på lenge.

Enten det er på skjorter, kjoler, skjørt eller bukser – 2017 er rysjenes år.

Rysjene begynte sitt comeback i 2016, så her bør det være mulig å finne noen godbiter på salget.

RYSJER: Gucci går for mye rysjer i deres SS17-kolleksjon, her fra moteuka i Milano. FOTO: NTB Scanpix/Max Rossi

GUCCI: Rysjebonanza fra det italienske motehuset. FOTO: NTB Scanpix/Max Rossi

Klassikerne

Det er ikke bare trend-plagg som er kjekke på salg, de tidløse klassikerne er kanskje enda kjekkere.

Nå har du virkelig sjansen til å skaffe deg en skikkelig fin kvalitetsskinnjakke eller flott kåpe til en god pris, som du kan bruke i mange år fremover.

Fine ullgensere og enkle skjorter er også salgsvinnere. Se etter enkle snitt og klassiske farger som hvitt, sort, grått og jordlige bruntoner.

KLASSISK KÅPE: En enkel kåpe med rene linjer og enkle snitt kan henge i garderoben i mange år hvis du velger god kvalitet. Her fra visningen til Nina Ricci under moteuka i Paris. FOTO: NTB Scanpix/Francois Mori