Husker du disse TV-øyeblikkene? Foto: Faksimile

Husker du disse parodiene om Sørlandet?

Vi har samlet et utvalg av de mest kjente klippene som parodierer landsdelen vår.

Vi i KRSby har tidligere tatt for oss noen av fordommene som eksisterer om oss sørlendinger. Også norske komikere har gjort noe av det samme, og det har resultert i noen morsomme parodier!

Lille Lørdag med Bård Tufte Johansen og Harald Eia:

Midt på 90-tallet herjet Harald Eia og Bård Tufte Johansen med sørlendinger på NRKs Lille Lørdag.

Karakterene Jan Tore Kvalsvik og Vidar Stangnes fra Arendal har spesialisert seg på pommes frites-priser og blandings på Rutebilstasjonen, og har en forkjærlighet for «The Final Countdown» av Europe. I sketsjen over illustreres kulturforskjellene mellom arendalitter og fiffen fra «Blærum».

LES MER: 10 tegn på at du er fra Kristiansand

Jonna Støme på Latter:

Komiker Jonna Støme tar opp sørlendingers noe unike sinnelag på Latter-scenen i Oslo under tittelen «Blir aldri sørlendinger sure?».

For selv om vi har samme følelsesmønster som resten av nasjonen, så sitter sinnet noe lenger inne hos oss i sør, ifølge Støme.

LES OGSÅ: Disse personene gjorde inntrykk på oss i 2016

Raske Menn med Amish på Sørlandet:

Carl-Fredrik Hellevang Larsen, Anders Hoff og Øyvind Rafto spiller en gjeng bedagelige sørlendinger som har latt seg forføre av Amish-livsstilen.

De har byttet ut bilen med hest og kjerre – med mindre det er krise, og droppet alkoholen med mindre det er noe å feire.

LES MER: 20 tegn på at du vokste opp i Voiebyen

Espen Eckbo i Tett på tre:

Espen Eckbo-karakter Ernst Øyvind Tvedt fra Lillesand jobber i videoforretning som spillefilmkonsulent, som han selv kaller det. I ren «sørlandsk» ånd går arbeidet noen tregt for seg.

LES MER: 8 ting du må vite om Kristiansand

Pernille Sørensen som Mette Marit:

Vår kjære kronprinsesse får gjennomgå for sin fortid og sitt sørlandske lynne i denne Sørensen-parodien fra Komiprisen i 2005. For alt er jo så hyggelig og fint.

LES MER: Ord og uttrykk du hører i Kristiansand

Siv Anita Andersen som Synne fra Nissene på Låven:

Siv Anita Andersen var i 2001 med i den populære TVNorge-julekalenderen Nissene på låven. Der spilte hun 26 år gamle Synne Iversen, med kristiansandsdialekt. I klippet under er den samme karakteren del av et gameshow i Lille Nøtteaften på Tv2.

Psssst! Husk å følge KRSby på Facebook!