Veronica Maggio returnerer til Kristiansand torsdag kveld for å spille på UGA-kickoff på Kick scene. Foto: NTB Scanpix

Veronica Maggio: – Jeg er blitt hekta på SKAM!

Sveriges popdronning Veronica Maggio spiller i Kristiansand igjen på torsdag. KRSby har tatt en prat med henne om konsertritualer, den dårlige hukommelsen og SKAM.

Uppsala-artisten Veronica Maggio (35) tok seg tid til å ringe KRSby for en prat før hun opptrer på UGA-kickoff på Kick scene i kveld. Og etter den hyggelige tonen å bedømme, gleder hun seg til å nok en gang sjarmere sørlendinger i senk med låter som «Jag kommer» og «Snälla bli min«.

– Hei Veronica, hvordan er livet?

– Du, livet er faktisk veldig bra.

– Søker du mye dekning i studio nå som snøen herjer ute?

– Det er faktisk mest reising for tiden. Vi spilte i Oslo for noen dager siden, på Sentrum scene, og etter Kristiansand blir det tre andre konserter i Norge. Så jeg er på en miniturné her, som skal bli etterfulgt av en ferietur til varmere strøk hvor jeg kan skrive nye låter og koble av.

– Men før denne turneen fikk jeg tid i studio til å begynne på ideer til mitt neste album. Men foreløpig vet jeg ikke hvilken retning denne platen vil ta. Det eneste jeg vet er at jeg ikke vil gjenta meg selv.

– Det virker som du har en solid fanbase i Norge?

– Ja, jeg føler selv at jeg har en sjukt bra fanbase i Norge, og det føltes nesten ut som jeg er hjemme når jeg spiller konserter!

«The Secret handshake»

– Du spiller jo i Kristiansand i kveld. Kan du fortelle oss om ditt faste rituale før du går på scenen?

– Haha, det er jo egentlig en hemmelighet… Men jeg og min turnéleder Magnus «Mankan» Lundin gjør alltid den handshaken som Brenda gjør på slutten av introen i «Beverly Hills 902010«. Vi kaller den for «The Secret Handshake» og det er blitt en fast tradisjon før jeg går på scenen.

– Hva gjør dere på backstage da?

– Da bruker vi alltid å sette på allverdens supermerkelig musikk, som for eksempel denne svenske klassikeren fra Nationalteatern:

– Hva kan vi forvente av konserten på Kick?

– Det jeg kan si er at jeg og bandet kommer til å dra fram noen låter som det er lenge siden vi har spilt! Før tok vi alltid den samme setlisten med de samme låtene, men nå liker vi å tilpasse det litt etter stemning, klokkeslett, og hvor man er. Det har jo blitt en del låter siden debutplaten «Vatten och bröd» fra 2006, så det er deilig å ha litt å velge i.

Låtene har blitt både mørkere, hardere og mer uttrykksfulle.

– Hvordan har du forandret deg som artist siden debutplata kom?

– Jeg har forandret meg veldig mye, siden jeg elsker forandring. Både estetikk, produksjonene og lydbildet på platene har blitt endret. Etterhvert har jeg tatt mer og mer kontroll over alt som man kan ha kontroll over på en plateproduksjon. Og man lærer seg mer jo eldre man blir. Det har ført til at jeg gradvis har våget å gjøre det jeg vil i en større grad. Det vil si at låtene har blitt både mørkere, hardere og mer uttrykksfulle.

Hekta på «Skam»

Veronica Maggio. Foto: Henric Lindsten

– Har du noen minner fra dine forrige konserter på Sørlandet, som for eksempel på Palmesus?

– Det skulle jeg gjerne ha hatt, men jeg er så seig når det kommer til å huske. Jeg har av og til kjempedårlig hukommelse fra steder jeg har vært hvis jeg har reist mye. Ikke for å høres ut som en «liksom-rockstar», men mye av livet mitt foregår jo inne i turnébussen. Men jeg lover at når jeg går rundt i Kristiansand, da kommer alle minnene strømmende tilbake. Det er bare sånn jeg og min hukommelse er!

– Du reiser jo mye rundt i Norge for tiden, men hører du på noen norske artister? 

– Jeg får jo hørt en del norsk musikk siden jeg er blitt helt hekta på SKAM, og har sett alle de tre sesongene. Det er jo så bra! Men så var det det å huske hva artistene het.. JO! Emilie Nicolas er jo norsk, og veldig flink. Hun hører jeg på.

– Og helt til slutt, kan du fortelle KRSby-leserne noen funfacts om deg selv? 

– Av og til blander jeg sammen personer som er like, noe som fører til at jeg tror det er et og samme menneske. Jeg kan også røpe at jeg er allergisk mot både latex og bananer.

– Da får vi håpe at ingen på Kick tar med seg det. Lykke til på konserten, og takk for praten!

– Takk for det, hejdå!