EDM-duoen TRXD består av Truls Dyrstad og David Atarodiyan. Foto: Kristian Hole

TRXD: – Drømmen er å jobbe med Justin Bieber!

I sommer flytter Truls Dyrstad og David Atarodiyan til Oslo for å satse alt på karrieren som EDM-duoen TRXD. Før det skal de forberede seg til by:Larm og lage nye singler.

I fjor landet UiA-studentene Truls Dyrstad fra Mandal og David Atarodiyan fra Oslo platekontrakt med Warner Music. Siden har de gitt ut singlene «Wherever You Go», «Down With The River» og den helt ferske låta «Our City», som til sammen har fått 13,5 millioner avspillinger på Spotify.

KRSby møter den talentfulle duoen i Sigurd Køhns Hus på UiA, hvor de forbereder seg til by:Larm-konserten i starten av mars, og jobber med skisser til det som kan bli gruppas neste singel.

David: – Det har skjedd mye spennende i rytmisk laptop-miljøet på UiA siden linjen startet for tre år siden. Vi har jo Sonny Alven, og ikke minst KREAM – som gjør det veldig bra i EDM-sjangeren. Jeg vil også nevne Stian Balducci som gjør det stort innenfor techno, spesielt i Tyskland.

Millioner av streams

TRXD består av Truls Dyrstad (t.h) og David Atarodiyan. Truls er ferdig utdannet ingeniør fra UiA, mens David er ferdig med utdannelsen innenfor Utøvende Rytmisk Laptop til sommeren. Foto: Kristian Hole

TRXD, som er en forkortelse av Truls x David, så dagens lys på Soundcloud for halvannen år siden. Etter at selveste Billboard Magazine anbefalte deres remix av Adele-låten «Hello», har karrieren skutt fart internasjonalt.

Truls: – Det hele begynte med uoffisielle remikser på Soundcloud, akkurat slik Kygo gjorde. Men disse får man som regel ikke klarert og gitt ut skikkelig. Så det var først etter at vi signerte med Warner Music i fjor at vi begynte å gi ut egne låter med alle rettigheter.

Det er vanskelig å se for seg 1,5 millioner mennesker

Og det har ikke Truls og David angret et sekund på. I dag kjenner de begge på en surrealistisk følelse når de ser at de har rundt 1,5 millioner månedlige lyttere på Spotify, hvor flesteparten stammer fra Canada og USA.

Truls:  – Det er ganske sykt å tenke på. Det er vanskelig å se for seg 1,5 millioner mennesker. De tallene er nok et resultat av Warners hjelp og at vi har havnet på flere viktige spillelister.

– De fleste lytterne deres er altså fra USA. Betyr det at dere foreløpig ikke blir løpt ned av gale fans i Markens?

David: – Haha, vi blir ikke gjenkjent her nei. Men kanskje Truls blir det hjemme i Mandal?

Flytter til Oslo

Truls Dyrstad og David Atarodiyan pakker sakene for å flytte til Oslo i sommer. Her jobber de i studio med forskjellige skisser, som etterhvert skal bli en singel som skal slippes før sommeren. Foto: Kristian Hole

 – Men er disse gode Spotify-tallene nok til å leve av i dagens vanskelige musikkbransje?

David: Det går litt i perioder. Mot sommeren får vi nok mye å gjøre, spesielt på konsertfronten. Vinteren er roligere, men vi er nesten der at vi kan leve av det nå.

Men nesten er ikke bra nok for duoen. Derfor skal de pakke laptopene i sommer og stasjonere seg i Oslo, hvor Warner Music har sitt norske hovedkvarter. Rundt samme tid blir også David ferdig med bachelorgraden i Utøvende rytmisk, laptop fra Universitet i Agder.

Hittil har det fungert fint å jobbe fra Sørlandet

Truls: – Hittil har det fungert fint å jobbe fra Sørlandet. Men siden Warner holder til i Oslo, som alle de andre store selskapene i den norske musikkbransjen, kommer vi til å få en bedre workflow der, med en jevn strøm av artister og sangere vi kan jobbe med i studio. Vi har pendlet dit mye før, så det er nok lurt av oss å bo der.

By:Larm-aktuelle

TRXD skal spille på Sentrum Scene under årets By:Larm, som går av stabelen fra 2. til 4. mars. Foto: Kristian Hole

Men før duoen flytter til Oslo, skal de innom hovedstaden for et lite besøk i mars. Da er det nemlig duket for årets runde med bransjetreffet by:Larm, som har inkludert TRXD på programmet.

David: – Vi kommer til å ta med oss alle gjestevokalistene vi har hatt på de tre singlene våre, og virkelig levere et bra show på Sentrum scene.

– Men er by:Larm en like viktig arena for norske artister i 2017 som det var før?

David: – Det blir jo første gangen vi spiller der. Men vi har alltid hørt at artister og band snakker mye om by:Larm, så vi tror at det fortsatt er et viktig sted å være synlige for norske artister og band.

Truls: – Siden vi allerede har platekontrakt, er det nok muligheten til å vise seg fram som live-dj-er som er det viktigste for oss. Altså det at folk får øynene opp for oss og booker oss til å spille konserter framover.

LES OGSÅ: De møttes for ett år siden – Nå har UiA-duoen solgt til platina

Truls Dyrstad og David Atarodiyan bruker programmet Logic i studio. Foto: Kristian Hole

– Hvilke festivaler drømmer dere om å spille på?

Truls: – Jeg bruker å si: «Jeg drar ikke på Tomorrowland før jeg spiller der selv», haha!

David: – Det hadde også vært utrolig gøy å spille på Roskilde, og ikke minst Palmesus.

– Jeg er en «Belieber»!

Truls Dyrstad og David Atarodiyan i studioet på UiA. Foto: Kristian Hole

Og med Warner Music i ryggen og millioner av lyttere på Spotify er det naturlig å drømme stort framover. Unge, norske produsenter har de siste årene banet vei og gjort store samarbeider med verdensstjerner.

Eksempelvis har Cashmere Cat jobbet med Selena Gomez, Kygo har remikset Ed Sheeran, og Matoma kan skryte av samarbeider med både Jennifer Lopez, Will Smith og Jason Derulo. Men hvem er det TRXD drømmer om å jobbe med?

Truls: – Altså, drømmen er å jobbe med Justin Bieber. Jeg sier det rett ut : Jeg er en «Belieber»! Jeg har sett han live i Norge to ganger, og det var utrolig kult.

David: – For min del så er det Rihanna og Sia som troner øverst over artister jeg vil jobbe med. De har utrolige kule stemmer med et genuint særpreg.

– Prøv å få de med på neste singel da?

David:  – Haha, vi får se! Det hadde vært utrolig kult.

– Takk for praten gutter, og lykke til på by:Larm

– Takk selv!