Snart er Aladdin historie for Trashpop. Her fra en konsert med KELVIN. Foto: Martin Litwicki.

TrashPop må flytte etter naboklager

UiA-studenten Mats Vatlestad (27) tar over stafettpinnen som bookingsjef for TrashPop. Å finne et nytt hjem for konsertarrangøren blir den kanskje viktigste oppgaven.

Mats Vatlestad (27) fra Sogndal er den nye bookingsjefen for konsertarrangøren TrashPop, som ble etablert i 2004. En av de første utfordringene som venter Vatlestad og resten av TrashPop-gjengen er å finne et nytt lokale hvor konsertarrangøren kan holde til.

Snart er Aladdin historie for Trashpop. Her fra en konsert med KELVIN. Foto: Martin Litwicki.

Flytter fra Aladdin

Styret i Aladdin har nylig bestemt at TrashPop må flytte på grunn av konsertstøy. Kommunelegen har også engasjert seg i saken etter klager fra naboene.

Det har vært flere naboklager

– Lokalet er ikke helt beregnet for konserter, og er for dårlig lydisolert. Det har vært flere naboklager, og nå er det derfor bestemt at vi må finne et nytt sted å være.

TOMIN, som består av Alf Henrik Vaksdal og Oda Ulvøy, spilte på Aladdin Scene ved flere anledninger i fjor. Bildet er fra Sørveiv. Foto: Kristian Hole

Men hvor TrashPop skal holde til etter våren er foreløpig usikkert. I oktober gjennomførte TrashPop en testkonsert hos «naboen», Teateret, i Kongens gate.

– Selv om selve lokalet er gammelt, er bygget relansert som et nytt og spennende sted. Og TrashPop vil gjerne være en del av dette, sa daglig leder i TrashPop, Madelen Abrahamsen, den gang til KRSby.

Midlertidig løsning

– Vi er i dialog med Onkel Aksel om å gjøre noen arrangementer der som en midlertidig løsning. Mer kan jeg ikke si om saken, er fersk status fra bookingsjef Mats Vatlestad.

– Er det fortsatt aktuelt å vurdere Teateret som en fast base?

– Det er for tidlig å si enda, spesielt med tanke på oppussingen som skjer der, sier Vatlestad.

Før TrashPop flyttet inn på Aladdin, har de blant annet holdt til på Charlies, Pir 6 og Tollboden. I februar 2015 annonserte konsertarrangøren at de flyttet inn i Aladdin.

Glimt fra flere TrashPop-konserter på Aladdin

BENDIK (Silje Halstensen) på TrashPop-scenen i Aladdin. Foto: Bjørn Thorkildsen.

Blomst på TrashPop-scenen i Aladdin. Foto: Martin Litwicki.

Slutface på TrashPop-scenen i Aladdin. Foto: Martin Litwicki.

Oakland Rain på TrashPop-scenen i Aladdin. Foto: Bjørn Thorkildsen.

– TrashPop skal tenke bredt

Vatlestad sier at TrashPop er i gang med å tenke på artister og band til høstprogrammet.

27-åringen går førsteåret på Music Management på UiA, og beskriver seg selv som en musikk-«allrounder».

– Personlig hører jeg på alt fra poprock, til trashmetal, elektronika, country og americana. TrashPop skal tenke bredt, og jeg har allerede begynt å tenke på artister som vi skal booke til høsten. Man må være tidlig ute, siden det er mange dyktige i byen når det kommer til booking. Det er en sunn konkurranse her i Kristiansand, sier Vatlestad.

TrashPop skal tenke bredt, og jeg har allerede begynt å tenke på artister som vi skal booke til høsten

Og til tross for at Vatlestad er fra Sogndal, og kun har bodd to år i byen, føler han seg sikker på at han vil mestre oppgaven med å hente fram byens lovende talenter og spennende artister fra hele Norge.

– Jeg har fulgt med på musikkscenen i Kristiansand i to år, så jeg har litt peiling på lokale forhold, spesielt det som skjer på Konservatoriet på UiA.

Har du fått med deg hvordan årets UGA-program blir?

Vårprogrammet i Aladdin

Mats Vatlestad (27) er den nye bookingsjefen For TrashPop. Foto: Kristian Hole

Men før TrashPop eventuelt flytter base skal vårprogrammet gå som planlagt i lokalene til Aladdin i Kongens gate.

16. mars er det klart for konsert med bergenseren DePresno, som har høstet mye hype det siste året. Vatlestad trekker fram indieartisten som et av de mest spennende navnene som Norge har å by på for tiden.

– Jeg har hørt en del på DePresno i det siste, og virkelig fått sansen for musikken hans. Det må nevnes at det er Madelen som har booket vårprogrammet hittil, og hun har booket med en fin sjangerbredde. Det er alt fra «up and coming»- P3-artister til de litt mer hardcore gruppene sånn som The Dogs.

Her er vårprogrammet (hittil):

  • 17. februar: Kajander (UGA)
  • 23. februar: Elsa & Emilie (UGA)
  • 16. mars: DePresno
  • 22. mars: The Dogs
  • 4. mai: Blaue Blume

Vil komme tettere på musikkmiljøet

Mats Vatlestad vil at TrashPop skal jobbe tettere med både UiA og Samsen Kulturhus. Foto: Kristian Hole

Vatlestad mener at Kristiansand har flere dyktige musikere og artister. Likevel savner han mer initiativ og samarbeid på tvers av de ulike kulturinstitusjonene i byen. Det skal han gjøre noe med som bookingsjef.

– Hvis jeg skal trekke fram en negativ ting med musikkmiljøet i Kristiansand så er det mangelen på det å bruke hverandres kompetanse og det å samarbeide.

– Men dette har vi planer om å gjøre noe med. Vi er nå i startfasen med å idemyldre om samarbeidsprosjekter mellom musikkmiljøet på UiA og TrashPop. Det samme har vi tenkt å gjøre med Samsen Kulturhus. Vi skal altså komme tettere på miljøene, avslutter Vatlestad.