Tomine Harket og Unge Ferrari er aktuell med H.E.V.N-turneen, i tillegg til at hun har egne solo-prosjekter på gang. Foto: Presse

Tomine Harket: – Morsomt å se folk kaste klær på scenen

Østsia-aktuelle Tomine Harket digger når publikum hiver klær på scenen!

– Hvordan er livet for tiden, Tomine?

– Det er litt hektisk, men veldig bra. Jeg legger all energi i spillejobbene våre, og har egne prosjekter som snart kommer ut. Unge Ferrari (journ.anm., Stig Joar Haugen) er også i studio, så vi jobber med å fortsette på musikken sammen, forteller hun til KRSby.

Onsdag spiller Tomine og Unge Ferrari på Østsia.

LES OGSÅ: #Femkjappe med Unge Ferrari

Unge Ferrari og Tomine Harket. Foto: Presse

Tomine og Stig gjorde sitt første samarbeid sammen i 2015 med hitsingelen «Hvis du vil». Siden har deres gode kjemi utviklet seg til EP-en «Hva Er Vi Nå // H.E.V.N», som de nå gjør en Norgesturnè ut av. 

– Stig har sin egen stil i både musikk, utseende og klær. Man hører med en gang om det er en låt av Unge Ferrari, fordi han er flink til å sette en unik lyd på låtene sine og holder sin egen sound, sier hun om samarbeidspartneren.

Unge Ferrari i 2015 da han holdt konsert på Aladdin. Foto: Kristian Hole

Dette kan du IKKE ha på deg på byen

Låten «Nostalgi 3Millioner» bikker 3 millioner

Deres mest populære låt «Nostalgi 3Millioner» bikker snart 3 millioner plays på Spotify. Harket mener sangen treffer lytterne fordi man kan relatere seg til teksten.

Jeg har fått meldinger av folk om at de har grått når de har hørt sangen

– Den har en melodi som kan minne om gamle låter, uten at du skjønner hvorfor. Den har kanskje en sånn sound som treffer folk, fordi du får en følelse.

– Jeg har faktisk fått meldinger av folk om at de har grått når de har hørt sangen, fordi de føler det er deres eget liv. Det er så fint at folk kan relatere seg til den, forteller hun.

Her finner du byens billigste studenthandlekurv

Politibesøk under siste konsert

– Kult, men apropos publikum. Har du noen gøyale historier fra turnélivet?

– Det er alltid like morsomt når folk kan alle sangene fra EP-en, de synger hvert eneste ord og harmoniene, da begynner jeg å le. Det er så morsomt å se at de tar så av! Spesielt når publikum kaster opp klær fra scenen.

Foto: Presse

– I Stavanger fikk Stig en T-skjorte med ansiktet sitt på og politiet kom fordi det ble kaos i publikum, det var ganske sykt, forklarer hun. 

– Oppfordrer du kristiansandspublikummet til å slenge opp et par plagg på scenen?

– Jeg oppfordrer ingenting, men det er utrolig gøy at folk er inn i det. Det er så hyggelig å se at de setter pris på det vi gjør. Folk gråter også under konsertene. Det er jo bare oss, sånt blir jeg rørt av.

EP-en «Hva Er Vi Nå // H.E.V.N». Foto: Presse

– Og hva vil folk på Østsia få servert av dere onsdag kveld?

– De får høre EP-en, Stig sin solo og litt av meg. Litt blandet fordi jeg har mine låter på engelsk, som er en annen stil. Vi tenkte det blir gøy å spille mer enn bare EP-en, så det blir en fin miks, avslutter hun.

Hvilke artister vil du ha til årets Palmesus?