Izabell er klar med ny låt. Foto: Damares Stenbakk.

Izabell er ute med ny låt. Den skrev hun på et par timer!

Kanskje er det flere som kjenner seg igjen i å være på «andre siå»?

Da låten hun skrev på et par timer skulle bli hennes neste singel, var Stavanger-rapperen Izabell sikker på at det var tull.

– Jeg var i studio med en produsent. Det hadde vært noen harde dager og jeg var sliten. Jeg ville egentlig bli fort ferdig sånn at jeg kunne komme meg hjem, så teksten skrev jeg på et par timer.

Ny singel

Slik beskriver Benedicte Izabell Ekeland, kanskje bedre kjent som rapperen Izabell, begynnelsen på hennes nye singel Andre siå.

Fredag kunne også fansen høre henne fortelle om hvordan det er å ikke alltid passe inn, å føle seg utenfor det som er «in».

– Jeg har hatt et par sånne opplevelser hvor det har vært høy kjendis- og Gucci-faktor, mens jeg og gjengen min har hatt på oss sneakers og hockeydrakt, forteller hun.

Låten bærer likevel ikke noe preg av en streben om å være som de andre. Det er vel mest av alt med et skråblikk at Stavanger-jenta snakker om Oslos stiligste utesteder.

– Også er det jo også en selvironisk låt som handler om å gi faen og å leve som om sparebøssa Sparius aldri blir tom, forteller hun.

Izabell om Kristiansand: – Det er mange dyktige hiphop’ere i denne byen!

Her kan du høre den nye låta:

Alien i hovedstaden

Selv beskriver hun låta som en typisk Izabell-låt.

Det er fortsatt en avslappa flyt og en tung bass som gjelder, godt gjenkjennelig for fansen. Men kanskje har Izabell også blitt litt mer kompromissløs nå enn før.

Hun beskriver seg selv om et romvesen i hovedstaden, som en som kommer utenfra.

– Ofte når jeg sier eller gjør ting her, så ser folk rart på meg. Og så er jeg ikke alltid helt sikker på hvordan folk kommer til å reagere. Derfor litt alien, ja.

Forskjellene mellom Oslo og Stavanger har hun klart for seg.

– Noe av det beste med Stavanger er humoren og selvironien. Det funker sjelden i Oslo. De er hakket mer selvhøytidelige enn oss, forteller Izabell.

LES OGSÅ: Cechell-dokumentar vises på tv: – For å overleve på gata måtte jeg tigge eller lete etter mat i søpla

Foto: Damares Stenbakk

Låtene lever egne liv

I 2015 ga Izabell ut sitt første album, Honning og Aske. At hun nå lanserer ny singel, betyr imidlertid ikke automatisk at album nummer to er på vei helt ennå.

– Jeg har veldig lyst til å lage et større prosjekt en gang i fremtiden hvor låtene mine henger mer sammen, men foreløpig lar jeg bare de umiddelbare tankene flyte, forteller Izabell.

Låtene hennes får leve sine egne liv og stå som egne historier. Og dem blir det nok flere av fremover.

– Ja, det blir nok et par låter til. Og som vanlig en del konserter og festivaler. Jeg gleder meg spesielt til Mablis-festivalen i Stavanger, kan hun meddele.

BLOGG: Vilde Dragseth i Myanmar: – Jeg fikk en elendig begynnelse!