Foto: Nintendo.

Endelig er Super Mario klar for iOS

It's a-me, Mario!

Alle kjenner rørleggeren fra gamle Nintendo-spill. Nå inntar italieneren også telefonene våre. Hvem elsker ikke retro? Jo da, de fleste gjør nettopp det.

Super Mario Run heter spillet som dukket opp i AppStore torsdag kveld. Spillet er kun tilgjengelig på Ipad og Iphone. Android-eiere får enn så lenge ikke lastet ned spillet.

Han løper og løper

Gameplayet skiller seg imidlertid litt fra det man er vant til. Mario løper, som spilltittelen indikerer, og det helt automatisk. Som spiller blir din oppgave å navigere Mario forbi ulike hindre og fiender.

Historien er kanskje ikke revolusjonerende, akkurat. I World Tour-modusen løper Mario etter Bowser, som sjokkerende nok har kidnappet Princess Peach. Så ikke den komme … 😉

LES OGSÅ: Disse filmene kan du glede deg til i romjula

Gratis å prøve, men langt fra gratis

Selve spillet er ifølge Macworld gratis å prøve, men du kan betale for å få tilgang til alle de seks verdenene i spillet. Og om du skulle være i tvil: Du kjenner igjen de gode gamle lydene og Mario-musikken.

Vær obs: For å spille spillet må du være online, og Nintendo selger data om deg til tredjepartsleverandører. Ifølge Business Insider tok det ikke mange timer før Nintendo-spiller ble klonet, i form av gratisspillet «Super Plumber Run».

LES OGSÅ: Snapchat med ny oppdatering: Nå kan du chatte i grupper med flere venner samtidig

Se mer i denne videoen