Elias Tchaba jobber med sin kommende EP. Alle bilder: Magnus Nødland Skogedal

Elias Tchaba: – Har alltid følt meg bundet fast av folks meninger

22-åringen har gitt ut singelen "Mørk Hest", hvor han tar et oppgjør med jantelov i hjembyen.

– Låta  er en slags melding til meg selv, hvor jeg våger å si til meg selv at jeg ikke bør være en undervurdert rapper eller person. Jeg har alltid følt meg litt bundet fast av folks meninger, og mange i byen har ikke trodd at jeg skal få ting til. Det er noe med atmosfæren i byen, med mange som ser ned på deg og ligger og venter på at du skal drite deg ut, sier Elias til KRSby.

Han trekker frem at imens Stavanger og Bergen har flere store navn å vise til, er det nesten ingen fra Kristiansand som har brutt gjennom.

Innelukket

– Før tenkte jeg at det nok hadde noe med dialekten å gjøre, men folk hører jo på rap fra Sverige og Danmark uten problemer. Det har mer med mentaliteten i byen å gjøre. Kristiansand er innelukket og egoistisk. I Bergen og Oslo er det mer som en positiv konkurranse, hvor man bygger hverandre opp og inspirerer. Her i byen er man mer opptatt av å bryte hverandre ned, sier han.

«Mørk Hest» er den første singelen fra hans kommende EP, «Nippler», og vil bli utgitt med en egen musikkvideo.

Nå kan du studere Skam

Åpner ny vintagebutikk i Kirkegata

Elias skal og spille inn musikkvideo til sin nye singel.

– Handler om kvalitet

– Det er en følsom ting, som også kan bli hard. Det reflekterer meg selv på noen måter, for selv om jeg er følsom kan jeg og være hard når det gjelder.

Den sistnevnte siden kom tydelig frem i Elias’ forrige singel, en remiks av bergenrapperen Kamel sin hit «Ingenting». Der fikk både Sylvi Listhaug, Erna Solberg og Siv Jensen gjennomgå.

– Det skjedde mye rundt den tida, og jeg er ikke ferdig med å lage harde låter. Jeg henter inspirasjon overalt, og noen av låtene på EP-en vil og ha en klubb-feeling. Alt handler om kvaliteten på låtene du lager, og jeg satser på å nå ut nasjonalt i år, sier han.