Daniel Kvammen gjester fredag Kristiansand, med konsert på Østsia. Pressefoto: Anne Valeur.

Daniel Kvammen: – Kristiansand har vært med meg siden barndommen

KRSby tok en prat med Daniel Kvammen som på fredag skal holde konsert på Østsia med fullt band.

Han har den siste tiden hatt stor suksess med singelen «Me dansar ikkje for moro skyld», og i februar slapp Geilos store sønn sitt andre album «Vektlaus». Fredag er han klar for å rocke Østsia.

– Hvordan er livet om dagen?

– Det går veldig bra, det går rett og slett over alle forventninger. Jeg har jo nylig sluppet ei plate, og den har fått overveldende gode tilbakemeldinger. Så det er veldig moro.

Albumet fikk terningkast fem av blant andre P3, Dagbladet, Aftenposten og Fædrelandsvennen.

– Hadde du ikke forventet så bra tilbakemeldinger på dette albumet?

– Jeg hadde jo trua på at vi hadde gjort noe skikkelig bra, men man vet jo aldri. Det er jo ikke opp til meg å bestemme hva folk skal mene, så det er veldig hyggelig at det er så mye bra tilbakemeldinger.

Forrige gang Daniel Kvammen spilte på Østsia var i 2015. Arkivfoto: Kristian Hole.

– Jeg var stor fan av Kaptein Sabeltann

Etter tre uker på turné står Kristiansand og Østsia for tur. Forrige gang Kvammen gjestet Østsia var i 2015.

– Det var veldig hyggelig sist gang, og det håper jeg det blir nå og, hehe. Jeg har et inntrykk av at kristiansandere er lugne folk, som ser positivt på ting.

– Hvordan er det egentlig å være på turné?

– Det var noen som sa at å være artist er 90 prosent venting. Så ja, det er mye lange bilturer, hvor man får tenkt mye. Men vi er en veldig fin gjeng med masse gode kompiser på tur så det er veldig, veldig god stemning når vi er ute og reiser. Også kan det være litt slitsomt, for det går i ett kjør hele tiden.

Som så mange andre har Kvammen vokst opp med Dyreparken og Kaptein Sabeltann.

– Kristiansand har vært med meg siden barndommen, på grunn av Dyreparken og Kaptein Sabeltann, så det blir som å komme hjem. Jeg var stor fan av Kaptein Sabeltann da jeg var liten, også har jeg jobbet litt på Kilden med teaterforestillinger, så jeg er ganske glad i Kristiansand. 

Daniel Kvammen ble et kjent navn i Norge i 2015 når han slapp singelen «Du fortenar ein som meg». Pressefoto: Anne Valeur.

Har med en «rocke-pakke»

– Hva liker du best – spille foran store mengder eller mer intime konserter?

– Det kommer litt an på hva en skal framføre. Nå er jeg jo ute med fullt band og da er det litt gøy med litt trøkk. Det er klart at jeg har jo roligere låter også, og da er det morsommere å gjøre det mer intimt. Men det vi reiser rundt med nå er full produksjon, en rocke-pakke. Jeg er heldig nok til å gjøre begge deler.

1. april spiller han på Rockefeller. Han trekker fram samme scene som sin beste konsert.

– Det er jo så masse kule konserter, men jeg må si at første gang vi gjorde Rockefeller var veldig emosjonelt. Da fikk jeg lov å spille på scenen hvor jeg har sett mine store idoler gjennom tidene.

Geilo-gutten trekker fram Rockefeller som sin beste konsert. Pressefoto: Anne Valeur

– Du synger på dialekt, har du noen gang tenkt å skrive sanger på engelsk?

– Jeg sang jo på engelsk i et pønkband når jeg var yngre, men så skjedde det vel en gradvis prosess hvor jeg prøvde meg på norsk, og jeg har funnet min greie. Så jeg kan ikke i min villeste fantasi tro jeg skal bytte til engelsk! Selv om man aldri skal si aldri, men.

Tre kjappe med Daniel Kvammen:

– Øl eller vin?

– Skulle gjerne sagt vin, for det er litt sunnere, men det blir som oftest øl.

– Bygd eller by?

– Åh, må jeg svare på det. Må si bygd, da.

– Kanye eller Kygo?

– Kanye, helt klart! Selv om han er gal.